Pomost "Centrum" a na nim smażalnia ryb

  • Aktualności
Miasto z Wizją / 02.06.2017 / Komentarze
Wielkie otwarcie rybnej restauracji na jeziorze w piątek 2 czerwca o godz. 12

Nad Trzesieckiem mamy już niemal wszystko, co zadowoli najwybredniejszego nawet mieszkańca Szczecinka, turystę czy letnika. Zdecydowanie brakowało dotąd jednej rzeczy - smażalni ryb z prawdziwego zdarzenia.

Dla smakoszy smażonej ryby mamy dobrą wiadomość. Otóż jak nam powiedział prezes Szczecineckiej Lokalnej Organizacji Turystycznej Mariusz Getka, smażalnia ryb, nie tylko słodkowodnych czy morskich, ale też egzotycznych, otworzy podwoje w piątek 2 czerwca. Smakosze będą mogli zasiąść do degustacji w samo południe.

- Oczywiście, będą też ryby wędzone oraz najprzeróżniejsze chłodnie i ciepłe napoje, np. kawa, herbata czy piwo - mówi "Miastu z Wizją" M. Getka. - Nie zabraknie również klimatycznej muzyki "na żywo" - w wybrane dni. Lokal będzie czynny od godz. 12 do godz. 23 we wszystkie dni tygodnia.

Od siebie dodajmy, że właścicielem nowego punktu gastronomicznego na jeziorze Trzesiecko jest znana w Szczecinku wędzarnia ryb "Eko Rybka". Prowadzi ją pan Przemysław Bielas.

Tekst i foto: Sławomir Włodarczyk